Professionele waterontharders

professionele waterontharders

 
bekijk alle waterontharders

Geniet van zacht water met een professionele waterontharder van HTB Emmen!

Geniet ook van zacht, onthard water met een professionele waterontharder van HTB Emmen. Geniet van de vele voordelen, zoals streeploos schoonmaken, kostenbesparing, en een langere levensduur van machines. Bekijk snel de waterontharders en toebehoren in ons assortiment, of lees hieronder verder voor meer informatie!

Bekijk alle filtersystemen

Voordelen van een waterontharder

Waterontharders zijn geschikt voor zowel professioneel gebruik als voor thuisgebruik. In beide gevallen wordt er uiteraard gebruik gemaakt van zacht water en in beide gevallen is er in principe sprake van dezelfde voordelen, maar sommige voordelen gaan meer op voor de ene sector dan voor de andere. Hieronder gaan we de voordelen voor de professionele sector langs.

 


 divider zacht water


 

Voordelen voor professioneel gebruik

Besparen op gasverbruik
 • Wanneer hard water wordt verwarmd in uw apparatuur, wordt kalk losgelaten en krijgt het de kans zich te hechten aan uw koffiemachines, wasmachines, vaatwassers, waterkokers en cv’s. Door de kalkaanslag moet de apparatuur de volgende keer meer moeite doen om het water te verwarmen, waardoor er meer gas wordt verbruikt. Met onthard, zacht water blijven de machines kalkvrij en is er geen sprake van rendementsverlies.
Besparen op elektriciteitsverbruik
 • Ook op het elektriciteitsverbruik kan bespaard worden door zacht water te gebruiken. Zacht water kan namelijk met een lagere temperatuur hetzelfde schone resultaat behalen als hard water. Zo kunt u uw vaatwassers en/of wasmachines op een lagere stand laten draaien, wat uiteraard minder elektriciteit kost.
Besparen op reinigings- en wasmiddelen
 • Onthard water reageert anders op reinigings- en wasmiddelen dan hard water, omdat het minder kalk en mineralen bevat. De middelen schuimen namelijk meer, waardoor lagere doseringen al volstaan. Daarnaast heeft zacht water een hoger vlek-verwijderend vermogen, waardoor u sowieso al minder reinigings- of wasmiddel toe hoeft te voegen.
Besparen op onderhouds- en reparatiekosten
 • Omdat zacht water geen kalkaanslag achterlaat, bespaart u ook op de onderhouds- en eventuele reparatiekosten van uw apparatuur. Vaak worden de machines namelijk direct ontkalkt tijdens een onderhoudsbeurt, maar bij het gebruik van een waterontharder is dit uiteraard niet meer nodig. Daarnaast bestaat er een kleinere kans op een defect door slijtage, waardoor uw apparatuur minder vaak gerepareerd hoeft te worden.

water div

Langere levensduur van apparatuur
 • We hebben het al genoemd, maar het gebruiken van een waterontharder verlengt de levensduur van uw apparatuur aanzienlijk. In bijna alle gevallen ontstaat een defect namelijk door de hoeveelheid kalkaanslag die in de machine aanwezig is. Door het gebruik van kalkvrij water wordt dit probleem echter uitgesloten en kunt u uw apparatuur veel langer gebruiken.
Verbeterde kwaliteit van uw producten
 • Wanneer u gebruik maakt van zacht water gaat de kwaliteit van uw producten ook omhoog. Door het ontbreken van kalk en overige stoffen gebruikt u namelijk puur water bij bijvoorbeeld de bereiding van koffie, thee en soepen. Zo weet u zeker dat u uw bezoekers en klanten altijd het best mogelijke product voor kunt schotelen.
Gemakkelijker schoonmaken
 • Met onthard water word het schoonmaakproces een stuk gemakkelijker gemaakt. Wanneer zacht water opdroogt, laat het namelijk geen kalkstrepen achter, waardoor u het gewoon op kunt laten drogen met een schoon resultaat. Ook heeft u minder reinigingsmiddelen nodig en kunt u sneller schoonmaken. Zo bespaart u dus op meerdere vlakken!
Schoon en streeploos servies
 • U wilt natuurlijk dat uw gasten van een brandschoon servies kunnen eten en dat ze hierbij gebruik maken van vlekkeloos bestek. Door gebruik te maken van een waterontharder bent u hiervan verzekerd. Hiermee worden uw servies en bestek namelijk altijd gereinigd met kalkvrij water, waardoor u er nooit kalkstrepen of –vlekken op zult krijgen.

 water druppels


 

5 problemen die opgelost worden met zacht water!

Kalkaanslag op ongewenste plekken

 • Kalkaanslag op kranen, op tegels, op ramen, in apparatuur, op voegen en nog veel meer plekken; het komt allemaal voor in de horeca en het is altijd ongewenst. Agressieve ontkalkingsmiddelen zijn slechts een tijdelijke optie en tasten vaak ook de ondergrond aan. Zacht water bevat echter geen kalk, waardoor het probleem bij de wortel wordt aangepakt en u geen last meer heeft van kalkaanslag!

Hoge gas- en energierekeningen

 • Zoals we al beschreven hebben, kunt u flink besparen door een waterontharder te installeren. Omdat de werking van uw apparatuur optimaal blijft, wordt er niet onnodig veel gas verbruikt en daarnaast kunnen (vaat)wasmachines hetzelfde resultaat behalen op een lagere temperatuur. Zo voorkomt u onnodig hoge gas- en energierekeningen.

Overmatig gebruik van reinigingsmiddelen

 • In de horeca wordt er veel gebruik gemaakt van reinigingsmiddelen. En deze middelen zijn vaak niet de goedkoopste. Door gebruik te maken van zacht water kunt u het gebruik van reinigingsmiddelen, en dus de bijbehorende kosten, flink terugdraaien. In de meeste gevallen heeft u namelijk slechts de helft van het middel nodig wanneer u het met zacht water vermengd.

Aangetaste smaak van thee

 • Hard water kan de smaak van uw thee aantasten. Dit komt omdat de theebladeren oliën loslaten die een reactie aangaan met kalkdeeltjes. Hierdoor kan de thee bitter gaan smaken en een bruine residu achterlaten. Door uw thee te zetten met zacht water wordt dit echter voorkomen en garandeert u uw gasten een optimale smaak.

Aantasting en corrosie van glaswerk

 • Bij hard water is meer zeep nodig om uw glaswerk grondig te kunnen reinigen. Hierdoor kan het glaswerk zelf echter ook aangetast worden, terwijl er ook al een kans op kalkaanslag bestaat. Door uw glaswerk met zacht water te behandelen wordt dit echter voorkomen en blijft uw glaswerk altijd blinkend schoon.

 

Machines gaan veel langer mee

Het gebruik van professionele waterontharders zorgt ervoor dat uw apparatuur en machines veel langer mee kunnen gaan. Er blijft geen kalk in de leidingen zitten, waardoor er geen mogelijkheid bestaat dat deze verstopt raken door kalkaanslag. Zo vergroot u de levensduur van uw apparatuur aanzienlijk, waardoor u veel kosten kunt besparen aan zowel onderhoud als eventuele vervanging van machines. 


 

Uw producten smaken beter!

De kwaliteit van uw producten gaat erop vooruit wanneer u een waterontharder installeert. Hierdoor blijven er namelijk geen kalkdeeltjes in uw op water gebaseerde producten zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw koffie en thee, maar ook aan uw soepen en andere producten. En dat niet alleen! Uw bestek, glazen en servies blijven ook veel langer mooi, waardoor u uw producten ook altijd op een zo mooi mogelijke manier kunt presenteren!

 

Automatisch, handmatig of met filtersysteem

De waterontharders van HTB Emmen zijn beschikbaar in verschillende varianten, namelijk: automatische waterontharders, handmatige waterontharders en waterontharders met filter. Iedere variant heeft haar eigen gebruiksaanwijzing en haar eigen voor- en nadelen. Zo hebben we altijd een waterontharder in ons assortiment die aansluit op uw wensen en uw specifieke situatie. Bekijk de verschillende waterontharders in onze webshop voor meer informatie.


 

Bestaande kalkaanslag wordt automatisch verwijderd!

Wilt u een waterontharder kopen, maar maakt u zich zorgen over de huidige kalkaanslag in uw leidingen, waterkoker, kranen etc.? Dit kunt u voor het installeren van de nieuwe waterontharder laten verwijderen, maar u kunt de waterontharder zelf ook het werk laten doen! Zacht water werkt namelijk op een reinigende manier wanneer het op kalkaanslag aankomt. Door simpelweg gebruik te maken van het zachte water zullen uw leidingen en apparatuur zichzelf langzamerhand reinigen!

 

 

Horeca Techniek Brouwer

Horeca Techniek Brouwer (HTB Emmen) is gespecialiseerd in alle apparatuur voor de horecabranche. In ons assortiment vindt u alle apparaten en machines die u nodig heeft, alsook alle onderdelen om deze te onderhouden. Naast onze producten kunt u ook bij ons terecht om onderhoud aan uw apparatuur uit te laten voeren. Wat het probleem met uw machines ook is, Horeca Techniek Brouwer lost het voor u op.

Vragen over waterontharders?

Heeft u vragen over de werking van professionele waterontharders? Of heeft u advies nodig over de mogelijkheden voor uw situatie? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij staan voor u klaar met persoonlijk en bedrijfsgericht advies van ervaren professionals, zodat u een waterontharder kunt kopen die het beste aansluit op uw wensen.

Neem contact op
Betaal Veilig Met

Copyright © 2024 HTB Emmen Magento Webshop door InDiv Solutions B.V. Hosting: Datux Linux Professionals