Fornuis onderhoud

 

fornuis-onderhoud

Fornuis onderhoud

Een fornuis is het hart van de keuken. Het is het meest gebruikte onderdeel in de keuken en tevens de plek waar het gerecht samenkomt. U wilt dan natuurlijk niet dat uw fornuis plotseling een defect heeft. Het is daarom erg belangrijk dat uw fornuis te allen tijde goed functioneert. Regelmatig onderhoud aan uw fornuis helpt de levensduur van uw fornuis te verlengen en voorkomt dat u voor verrassingen komt te staan. HTB Emmen verzorgt het onderhoud aan uw fornuis zodat deze weer optimaal functioneert.

 

Tips voor onderhoud

Om ervoor te zorgen dat u nog lang plezier heeft van uw fornuis, hebben wij wat tips voor u opgeschreven:

  • Controleer regelmatig alle aansluitingen. Kijk of alles nog goed aangesloten zit en of de gasdruk nog goed is om vroegtijdig lekkages of defecten te voorkomen. Wanneer u lekkage vermoedt, kunt u een sopje maken met veel schuim. Als u de gaskraan een beetje opendraait en het schuim op de vermoedelijke plek van lekkage legt, zal het schuim reageren en kunt u direct zien of er sprake is van lekkage. Draai hierna direct de gaskraan dicht en vervang het defecte onderdeel. Bij HTB Emmen kunt u ook terecht voor onderdelen voor uw apparatuur.
  • Zorg ook voor voldoende ventilatie in de ruimte waar u het fornuis gebruikt. Bij ruimtes kleiner dan 20m3 dient mechanische ventilatie aanwezig te zijn (afzuigkap of mechanische ventilatie van het gebouw).
  • Een goede hygiëne is belangrijk, zeker in een keuken waar bacteriën snel kunnen zorgen voor derving van het eten. Etensresten die op het fornuis blijven liggen trekken bacteriën aan. Zorg er daarom voor dat u uw fornuis altijd schoonmaakt na gebruik om kruisbesmetting te voorkomen.
  • Reinig de onderdelen voor een halfuur lang in heet water en gebruik een mild reinigingsmiddel om de aanslag te verwijderen. Droog na met een oude doek. Gebruik geen schurende middelen om uw onderdelen schoon te maken; deze kunnen schade toebrengen aan de onderdelen.
"Regelmatig onderhoud aan uw fornuis helpt de levensduur van uw fornuis te verlengen"

Horeca Techniek Brouwer

Horeca Techniek Brouwer (HTB Emmen) is gespecialiseerd in onderhoud voor alle apparatuur voor de horecabranche. Tevens bieden wij ook hoogwaardige apparaten aan alsook alle onderdelen om deze te onderhouden. Naast onze producten kunt u ook bij ons terecht om onderhoud aan uw apparatuur uit te laten voeren. Wat het probleem met uw machines ook is, Horeca Techniek Brouwer lost het voor u op.

Vragen over fornuis onderhoud?

Heeft u vragen over fornuis onderhoud? Of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van onderhoud voor uw apparatuur? HTB Emmen is de expert op het gebied van onderhoud van bakwanden en al het andere apparatuur. Wij staan voor u klaar met persoonlijk en bedrijfsgericht advies van ervaren professionals.

 

Betaal Veilig Met

Copyright © 2024 HTB Emmen Magento Webshop door InDiv Solutions B.V. Hosting: Datux Linux Professionals